Skip to main content

Produktnyheter

Nya plasmaskärare från ESAB

Om du letar efter den ultimata plasmaskäraren är Cutmaster+ det perfekta svaret. En TFT LCD-skärm, längre brukningstid för förbrukningsartiklar och oslagbar effekt ger dig den flyttbarhet, effektivitet och flexibilitet som behövs.

 • Kraft och bärbarhet.
  Ett tåligt IP23S-hölje och design med tre handtag skyddar mot krävande miljöer. Med rekommenderade skärkapaciteter upp till 19 mm och maximala skärkapaciteter upp till 38 mm får du kraften att hantera dina bärbara skärjobb.
  • Cutmaster 30+ (10mm rekommenderad skärning)
  • Cutmaster 50+ (16mm rekommenderad skärning)
  • Cutmaster 70+ (19mm rekommenderad skärning)

 • Avancerade skärfunktioner.
  Med gallerskärningsläge för skärning av expanderade metaller, automatisk lufttrycksdetektering och luftspolning efter skärning för att förlänga förbrukningsmaterialens livslängd. Den industriklassade SL60-brännaren har en 2T/4T-avtryckarspärr och ett säkerhetsavtryckarlås, vilket ger dig exakt kontroll över skärningen.

 • Intuitivt gränssnitt.
  En ljusstark 4,3-tums TFT LCD-skärm och handskvänlig justeringsratt förenklar användningen och ger större kontroll och flexibilitet.

 • CNC-kontroll för alla funktioner.
  Modellerna Cutmaster 50+ och 70+ har en förinstallerad 14-stifts CNC-kontakt med start/stopp, OK för att flytta och delade bågspänningssignaler, vilket ger dig full kontroll i mekaniserade skärapplikationer.

ESAB Rogue EM & EMP

De enfasiga svetsströmkällorna Rogue EM och EMP tar allt som svetsarna älskade med Caddy Mig till nästa nivå med beprövade Rogue-prestanda, en robust industriell design, synergilinjer och svetsning med flera processer.

 • Rogue EM har enastående MIG-svetsprestanda.
  Rogue EM har en stor och tydlig digital display där du enkelt når alla svetsparametrarna, inklusive synergiprogram och metallbågsvetsning. Med ingång för två spänningar 110/230V och kompatibilitet med generatorer på 10 kVa passar Rogue EM både i verkstaden och ute på andra arbetsplatser.

 • Rogue EMP tar multiprocessprestanda till nästa nivå.
  Rogue EMP har en 5-tumsskärm i fullfärg och ett intuitivt gränssnitt i stället för en digital display. En äkta multiprocessvets med synergisk MIG, manuell MIG, MIG-lödning, FCAW, Lift TIG, elektrod/MMA och 6010 cellulosa.

 • Avancerade funktioner för total kontroll.
  Med bågdynamiken kan svetsaren finjustera bågegenskaperna utifrån vilket material som ska svetsas. Oavsett om du behöver en styv båge för kolstål eller en mjuk båge för rostfritt kommer Rogue inte att svika dig.
  Bland de avancerade MIG-funktionerna märks för- och efterspolning av gas, kontroll av efterbrinntiden, kallmatning av tråd och gasförspolning. I MMA-läget säkerställer varmstart och kontroll av bågtrycket att det blir mjuka starter och konsekventa svetsfogar.

Välkommen till familjen
Rogue EM och EMP kompletterar Rogue ES (bågsvetsning) och Rogue ET (HF TIG-svetsning) för att skapa ett komplett sortiment av enfassvetssystem som omdefinierar dina förväntningar på en instegssvets.

Nya M18 ONEPD3, ONEDD3 & ONEID3

M18 FUEL™ ONE-KEY™ slagborrmaskin och M18 FUEL™ ONE-KEY™ borrskruvdragare (M18 ONEPD3 & M18 ONEDD3)

Nya M18 FUEL™ ONE-KEY™ slagborrmaskin och borrskruvdragare är den mest kraftfulla lösningen i sin klass och bibehåller högsta effekt under belastning. Slagborrmaskinen och borrskruvdragaren är endast 175 mm respektive 173 mm långa och därmed kortast i klassen. Tack vare den kompakta konstruktionen får användaren bättre åtkomst i trånga utrymmen utan att behöva göra avkall på kraften. MILWAUKEES nya slagborrmaskin och borrskruvdragare har även justerbar AUTOSTOP™-teknik för ett reaktionssnabbt kastskydd. Denna nya maskininlärningsteknik är utvecklad för att förhindra överrotation vid användning och erbjuder justerbar låg, medelhög och hög känslighet. Som ett komplett problemlösningspaket har MILWAUKEES slagborrmaskin och borrskruvdragare inbyggd ONE-KEY™-teknik som låter användaren synkronisera verktyget trådlöst med sin mobil eller dator via den kostnadsfria ONE-KEY™-appen.

M18 FUEL™ ONE-KEY™ ¼” hex slagskruvdragare (M18 ONEID3)

Den nya M18 FUEL™ ¼” slagskruvdragaren är den mest kraftfulla i sin klass och ger användaren högsta verktygshastighet. Med en kolborstfri POWERSTATE™-motor kan användaren slutföra flera arbetsuppgifter i följd utan minskad kraft och hastighet. M18 FUEL™ ¼” hex slagskruvdragaren är konstruerad med optimerad avtryckarkontroll, samtidigt som den specialiserade tri-LED-belysningen ger bättre sikt. Slagskruvdragaren har ett läge med maskininlärning för självgängande skruv och erbjuder anpassningsbar kontroll i appen. MILWAUKEES nya slagskruvdragare med ONE-KEY™-teknik ger användaren tillgång till avancerad verktygsspårning som gör det möjligt att skräddarsy, spåra och hantera verktyget via den kostnadsfria ONE-KEY™-appen.

M18 FUEL™ ONE-KEY™ slagborrmaskin och borrskruvdragare och M18 FUEL™ ONE-KEY™ ¼” hex slagskruvdragare är fullt kompatibla med det övriga M18™-sortimentet som nu omfattar fler än 255 elverktyg.

ESAB Renegade VOLT ES 200i

ESAB Renegade VOLT ES 200i är en bärbar, batteridriven svetsmaskin för svetsning av belagda elektroder (SMAW) och Live TIG (TIG) med mångsidiga möjligheter som kan drivas med batteri, växelström eller i hybrid-/AMP+-läge.
Denna sladdlösa svetsmaskin körs på 6 Ah, 9 Ah och 12 Ah DeWALT FlexVOLT-batterier. Renegade VOLT ger kraften att förbruka upp till 33st (E6013) elektroder på en enda laddning med fyra 12 Ah-batterier som ingår i paketet.
Volt är en bärbar och kraftfull utrustning som är perfekt för svetsare som arbetar på avlägsna platser, utanför anläggningar eller på svåråtkomliga platser utan enkel tillgång till nätström.
I hybrid-/AMP+-läge kompletterar Volt AC-nätström med batterikraft för att förhindra att säkringar löses ut på mindre brytarstorlekar (t.ex. 10 A, 16 A) eller för att ge mer effekt vid svetsning på 120 V-ingång.
Renegade VOLT har en robust industriell design med ett hållbart, slagtåligt maskinhölje och flera lyftpunkter för enkel användning och transport i fält. Den ljusa färgskärmen med det intuitiva användargränssnittet är designad för utomhusbruk, även i direkt solljus och har en batteristatusdisplay och en kalkylator för återstående ljusbågstid.
Denna kraftfulla svetsmaskin erbjuder högsta ljusbågskvalitet med specialfunktioner som inkluderar varmstart, arc force, minneslagring och cellulosaläge (6010) för att optimera prestanda baserat på applikation eller användarpreferens.

 • 200 A uteffekt på AC-nätet (230 V).
 • Upp till 140 A uteffekt på batteridrift.
 • Inkluderar (4) DeWALT FlexVOLT 18 V/54 V 12 Ah batterier.
 • AMP+ hybridläge för extra kraft.
 • Lätt och bärbar batteridriven svetsutrustning.
 • Slitstarkt, slagtåligt maskinhölje.
 • Solvänligt, intuitivt användargränssnitt.
 • Minneslagring för svetsparametrar.

Nya 1-fas TIG-maskiner i Renegade ET-serien

Renegade ET är en professionell 1-fas TIG- och MMA-svetsmaskin med högfrekvent (HF)-start. Den är konstruerad med ett industriklassat IP23-hölje, tillverkad för att hålla även i de mest krävande miljöerna. Samtidigt har den en låg vikt och är lätt att transportera tack vare flera lyftpunkter och en högkvalitativ bärrem. Renegade är bärbar och redo att följa med dig. Renegade ET-modellerna har också en inbyggd, aktiv PFC-krets. Även om du har ett dåligt elnät eller använder en lång förlängningskabel (upp till 100 m) kan du räkna med att Renegade fortsätter att prestera.
Renegade är också enkel att använda. Den har direkt tillgång till parameterinställningar och ett intuitivt, ljus inställningspanel för enkel avläsning, även på avstånd. På den avancerade modellen kan du välja mellan ett klassiskt LED-användargränssnitt eller ett innovativt färgskärmsgränssnitt.

 • Robust maskinhölje med IP23-klassning för inomhus och utomhusbruk i krävande miljöer.
 • TIG-puls upp till 999 Hz för ökad kontroll över värmetillförsel och smältbad.
 • Inbyggd PFC-krets för stabil ljusbåge även med extra långt kablage, upp till 100m.
 • Panel som är tydlig och enkel att ställa in minskar produktionsstoppen och ökar noggrannheten.
 • Dual-current-läge avtryckarfunktion som möjliggör att växla mellan två strömnivåer som styr värmetillförsel och storleken på smältbad.
 • 4,3-tums färgskärm för visuell presentation av justeringarna (den avancerade modellen).
 • Enkel åtkomst till tio jobb med brännaravtryckaren (den avancerade modellen).
 • Modulärt system med verktygsfri anslutning till tillval som kylaggregat och vagn.
 • Nya Exeor TIG-brännare ingår med den avancerade modellen.

Modeller:

Nya Rustler-familjen från ESAB

Vi tackar legenden Origo MIG och välkomnar nästa generation med Rustler MIG. Rustler MIG har den senaste invertertekniken och är redo att ta itu med vardagens svetsjobb.

 • Utformad för att överträffa förväntningarna.
  Den senaste invertertekniken ger ökad energiverkningsgrad, en bättre båge, betydligt lägre vikt och förbättrad rörlighet. Den synergiska modellen gör att svetsare kan uppnå utmärkta resultat oavsett kunskapsnivå.
 • Utformad för att spara energi.
  Med Rustler får du allt du behöver för din svetsning, inklusive låg effektförbrukning.
 • Utformad med dig i åtanke.
  Arbeta effektivare än någonsin tidigare med Rustlers intuitiva teknik. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller ett erfaret proffs – med Rustler vet du att du får jobbet gjort.

Modeller

M18 ONEHCCT60

Hög pressningskvalitet med hydraulisk 60kN pressverktyg.

Det här senaste tillskottet till Milwaukee Tools sortiment med pressverktyg är optimerat för kabelpressning inom industriella tillämpningar och elkabel. Pressverktyget har ett låsbart huvud som enkelt öppnas och fästs runt kabeln samt roterar upp till 350 grader för maximal kontroll i alla riktningar med oöverträffad åtkomst i trånga utrymmen.

M18™ FORCE LOGIC™ hydraulisk 60 kN pressverktyg har en stor avtryckare och dubbla elektroniska knappar som gör det möjligt för både vänster- och högerhänta användare att enkelt aktivera det batteridrivna pressverktyget utan att behöva byta hand. Verktyget är lätt och välbalanserat med 60 kN som minskar ansträngningen för användaren.

Med Predictive Force Monitoring (PFM™) säkerställs fullt tryck på varje cykel för konsekventa pressningsresultat, med en grön lysdiod som omedelbart verifierar när fullt presstryck uppnås. Inför en pressningscykel utför verktyget automatiskt en kontroll av batteriet för att säkerställa att det finns tillräckligt med energi för att slutföra pressningen. Inkapslad elektronik tål tuffa miljöer med smuts, damm och fukt.

Universalfästet för pressbackar är kompatibelt med MILWAUKEE® 22-serien, de vanligaste 60 KN U-pressbackarna (C-formade pressbackar) på marknaden samt godkänd för SEN-standard.

L4 FL2000-301

Milwaukee Tool fortsätter att utöka sitt sortiment, denna gång med en USB-uppladdningsbar ficklampa med upp till 2 000 lumen för att erbjuda avancerad LED-teknik och optisk design för en effektivare arbetsdag.

Ficklampan ger användaren en förstklassig belysningslösning med justerbar ljusstyrka för maximal produktivitet vid inspektionsarbeten.

Den USB-laddningsbara ficklampan med upp till 2 000 lumen har 4 ljusstyrkelägen i kombination med ett fokusjusteringsreglage som ger snabb och enkel justering av ljusstrålens storlek och intensitet samt möjlighet att maximera batteriets drifttid. Dessa lägen är låg, medium, hög och boost för en ljusstyrka från 100 till 2 000 lumen TRUEVIEW™ högeffektiv belysning, som väljs via en multifunktionell strömbrytare som visar batteristatus och fungerar som lägesväljare.

Ficklampan har skjutfokusering för snabb och enkel justering av ljusstrålens storlek och intensitet – med en räckvidd på upp till 200 meter. Detta låter användare inspektera områden på långt håll. Den bakre strömbrytaren är bekväm, lättåtkomlig och förhindrar oavsiktliga tryckningar. Den USB-laddningsbara ficklampan med 2 000 lumen har en avtagbar bältesklämma för smidig fastsättning.

REDLITHIUM™ USB-batteriet kan laddas direkt med en USB-C-kabel från en USB-strömkälla eller nätuttag (väggkontakt ingår ej). USB-C-kabeln har en slitstark flätad kabel med metallkontakter för ökad hållbarhet.

Nya stegborr i kobolt

Milwaukee Tool levererar oöverträffad prestanda och upp till 10 gånger längre livslängd med lanseringen av nya koboltstegborr med aluminiumkromnitridbeläggning (AICrN).

Koboltstegborren har två symmetriskt slipade spiraler som garanterar förstklassig värmeavledning. Dessutom ger mindre stegavstånd en jämnare borrningsupplevelse för ökad användarkomfort och precision på arbetsplatsen.

RAPID STRIKE TIP™ borrar upp till två gånger snabbare i rostfritt stål för ökad hastighet och effektivitet, medan Secure-Grip™ 3-plansfästet förhindrar att stegborren slirar i chucken för en säkrare och smidigare borrupplevelse.

Med marknadsledande AICrN-beläggning ger MILWAUKEES koboltstegborr den snabbaste borrhastigheten, högsta prestandan och upp till 10 gånger längre livslängd jämfört med traditionella stegborr.

Laseretsade storleksguider gör det enkelt att stoppa borren vid önskad diameter för klassledande prestanda (vid låga hastigheter med skärolja för rostfritt stål och höga hastigheter för mjukt stål). Borrens steggeometri minskar risken för kärvning och säkerställer problemfri borrning med låga vibrationer för effektiv och bekväm borrning.

NORTON BEVEL SYSTEMS

Norton Bevel Systems - en revolution inom fasning och rundning!

NorBevel-6 och NorBevel-12 är det senaste tillskottet till Nortons lösningar för metallbearbetning. De två maskinerna är kompakta och ergonomiska och finns i båda elektriska och pneumatiska varianter. De gör rundning och fasning av metall snabbare och enklare och med högre precision till en lägre total kostnad.

NorBevel är utformat för påfrestande fasning upp till 12 mm djup. Maskinerna finns i flera olika utföranden och i sortimentet ingår ett stort antal fräshuvuden med olika radier och vinklar för olika sorters metaller.

Fördelar vid fasning med Norton Norbevel.

 • Bättre arbetsförhållanden
  Maskinerna har låg vikt och är nästan helt vibrationsfria. Spånorna är tillräckligt stora för att falla ner och farliga dammpartiklar i luften elimineras..
 • Fin yta utan föroreningar
  Svetsfogen får en högre kvalitet tack vare att inkapslingen av orenheter reduceras eftersom NorBevel inte förorenar ytan.
 • Mer konstant och mer exakt vinkel
  NorBevel-6 och NorBevel-12 ger en konstant och exakt vinkel vilket ger en starkare svetsfog.
 • Snabb och flexibel
  Ungefär 1,2 m fasning kan utföras på 1 minut. Maskinens fräshuvuden kan bytas på några sekunder.

 

Läs mer i broschyren Norton Bevel System från Norton Abrasives.