Skip to main content
Banner bild

Hyresavtal, dagshyra eller kundägda flaskor?

Hyresavtal

För de kunder som har liten variation på hela eller delar av flasksaldot rekommenderar vi hyresavtal. Hyresavtal är förbetald hyra för en flaska av en viss flasktyp för en viss period och finns med olika bindningstider, 1-3 år. Med ett hyresavtal minskar din hyreskostnad och du undviker prishöjningar under avtalstiden. Under avtalstiden betalar du sedan bara för bytet dvs gasen.

1 ​​år förbetalt hyresavtal. Spara 15% jämfört med dagshyra.
3 år förbetalt hyresavtal, Lindes mest fördelaktiga hyreserbjudande. Spara 25% jämfört med dagshyra.

Hyresavtal – nu en prenumerationsprodukt

Fr o m 1 maj 2021 är Lindes hyresavtal en prenumerationsprodukt som förnyas automatiskt med samma löptid när den går ut. Förändringar och uppsägning kan göras fram till 1 månad innan bindningstidens slutdatum. Pris enligt Lindes gällande prislista. Särskilda villkor kan gälla.

Dagshyra

Om inga andra uppgörelser har gjorts betalar du dagshyra för gasflaskorna i ditt flasksaldo. Dagshyran för flaskorna är beroende av vilka gaser de innehåller, dvs vilken typ av flaska du hyr.

Dagshyra är den mest flexibla hyresformen men också den dyraste.

Kundägda flaskor

Gasolflaskor, UNICYL® 10 och 5-liters flaskor kan köpas och ägs då av kunden. Då debiteras ingen hyra och flaskorna ingår i ett utbytessystem där den tomma flaskan returneras till Linde försäljningsställe och en ny hämtas ut. Som kund betalar man då endast för bytet och får en fylld och säker gasflaska i utbyte mot den returnerade. Det är viktigt att känna till vilka kärl som går att äga och vilka som automatiskt hanteras via hyresavtal/dagshyra när man köper begagnat. Om du köpt en flaska som inte klassas rätt har du ingen möjlighet att fylla denna, den ägs helt enkelt utav Linde.