Skip to main content

Personligt skydd

Personlig skyddsutrustning för en säkrare arbetsplats.

Första hjälpen, andning, hörsel, ögon, huvud och handskydd.

Med personlig skyddsutrustning kommer du att öka säkerheten och minska riskerna på arbetsplatsen. Är arbetsmiljön extra utsatt och farlig, är det väldigt viktigt att ni har rätt säkerhetsprodukter så att ni undviker och minskar risken för arbetsplatsolyckor.
Hos oss finner du skyddsprodukter som huvudskydd, hörselskydd, ögonskydd, andningsskydd, handskar och första hjälpen. Varje område i sig är olika viktigt beroende på vilken typ av arbetsplats man befinner sig på. Fråga oss om vilka olika lösningar som vi kan erbjuda.

3M

Ett av världens största varumärken med en mycket bred produktkatalog. Här finns kända varumärken som PELTOR, Speedglas, Adflo, Versaflo, Scott, och E-A-R. Filtrerande halvmasker, hel- och halvmasker, fläktassisterat andningsskydd, svetsskydd, skyddsglasögon, hörselproppar, hörselkåpor, hörselskydd med kommunikation, skyddshjälmar och korttidsoveraller.

Speedglas™

Speedglas är en ledande tillverkare av personlig skyddsutrustning, specialiserad på svetssäkerhetsprodukter. Deras produkter inkluderar svetshjälmar, filter, andningsskydd med mera.

E-A-R™

3M E-A-R Classic hörselproppar introducerades för över 50 år sedan och detta enkla men revolutionerande hörselskydd är fortfarande bland de mest använda hörselpropparna i världen.

PELTOR™

Skydda hörseln och säkerställ tydlig kommunikation i bullriga miljöer med 3M PELTOR hörselkåpor och kommunikationsheadsets.

Ejendals

Protecting hands and feet

Ejendals är ett svenskt varumärke som grundades 1949 av Valfrid Ejendal i Leksand. Vi är specialiserade på att utveckla, tillverka och marknadsföra högkvalitativa produkter som skyddar både händer och fötter, för att bidra till att skapa en tryggare vardag på tiotusentals arbetsplatser över hela världen.
Vår djupa kunskap om arbetsskydd är grunden för utveckling av produkter som har stor betydelse för människors säkerhet och hälsa runt om i världen. Vi ser en framtid fylld av smarta innovationer och respekt. Respekt för våra kunder, samarbetspartners, medarbetare och för vår planet.

TEGERA®

Med vår djupa insikt om material och ergonomi har vi förvandlat handskarnas tekniska skyddsfunktioner till en vetenskap. Vi har ett stort sortiment med innovativa skyddshandskar som känns fantastiska på handen, ger bättre skydd och – viktigast av allt – låter fler komma hem oskadda efter en dags hårt arbete.

JALAS®

JALAS® skyddskor, kängor och sandaler upprätthåller den höga nivå på kvalitet, komfort och säkerhetsfunktioner som varit vårt signum ända sedan 1916. Historien om JALAS® började i byn Jokipii i Finland och det är fortfarande där som design, utveckling och tillverkning sker.

ESAB

I över 100 år har ESAB stått för innovation och pionjäranda inom svetsning och skärning för alla industrier runt om i världen. Det började i Göteborg där Oscar Kjellberg uppfann den belagda elektroden och grundade Elektriska Svetsningsaktiebolaget (ESAB) 1904. Idag har ESAB centraliserat sin globala forskning och utveckling av svetsmaskiner och tillsatsmaterial till Göteborg.

Sentinel A60 Air

Sentinel A60 Air svetshjälm bygger på framstegen med standardhjälmen Sentinel A60 och tar din svetsning till nästa nivå. En stor panoramavy och perfekt 1/1/1/1 EN optisk klarhet ger en ännu bredare vy över smältbadet utan någon förvrängning.

Savage A40

Hjälmen SAVAGE A40 har utformats för att tillgodose behoven hos en mängd olika svetsare, och har ett högteknologiskt lättviktsskal som skyddar mot värme, gnistor och sprut. Med hjälp av den senaste automatiska avbländningstekniken ADF, ger svetsglaset hög synlighet med True Color, vilket resulterar i en utmärkt optisk kvalitet.

Guide

The right gloves

I över 30 år har vi hjälpt människor att skydda sina händer och använda dom på bästa sätt. Genom att vara den snabbaste, mest hållbara och innovativa tillverkaren av premiumarbetshandskar för ett brett spektrum av branscher strävar vi efter att skapa tryggare och sundare arbetsplatser. Detta gör vi genom att använda  anbrytande teknologi, användardriven produktutveckling och genom att ha ett starkt fokus på innovation. Vi arbetar ständigt med nya produkter och material, för att möta marknadens aktuella och framtida krav på skydd och miljövänliga tillverkningsmetoder. Vi utvecklar digitala verktyg som guidar våra kunder till rätt handskar med rätt skyddsnivå och egenskaper. Detta bidrar i sin tur till att förbättra både den individuella användarupplevelsen och den övergripande säkerheten på arbetsplatsen.

Milwaukee

Nothing but HEAVY DUTY

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen.

Vi har tillsammans med proffsanvändare tagit fram ett helt nytt sortiment med personlig skyddsutrustning. Ett samarbete med fokus på att från grunden, tillgodose behoven på arbetsplatserna. Vi har bland annat tagit fram skärskyddshandskar som gör det möjligt för användare att anpassa sig till olika jobbuppgifter och skyddsglasögon som bekvämt kan bäras hela dagen med imfria linser. MILWAUKEE® fokuserar på att skapa innovativa lösningar som hjälper användare att hålla sig säkra och förbli produktiva på arbetsplatsen.

M12™ TOUGHSHELL™ värmejacka

Det nya sortimentet av MILWAUKEE® M12™ batteridrivna värmejackor levererar upp till 8 timmars värme på låg nivå med en enda batteriladdning av ett M12™ REDLITHIUM™ 3,0 Ah-batteri. De är dessutom utformade med ett nytt innerfoder som optimerar värmeöverföringen till användarens viktigaste kroppsdelar.

Skyddsglasögon

Lätt vikt för långvarig komfort. Fullt justerbar och avtagbar näsbrygga för att passa alla ansiktsformer. Flexibla skalmar. Klara och tonade alternativ erbjuder ögonskydd oavsett om du arbetar inomhus eller utomhus. Europeiskt certifierad: EN166 och EN170 / EN172

OX-ON

Designed to protect

OX-ON är ett varumärke från Danmark och har ett brett utbud av säkerhetsutrustning. OX-ON Har ett starkt fokus på att leverera produkter som lever upp till marknadens strängaste standarder. Oavsett vilken yrkeskategori du tillhör så har OX-ON säkerhetsutrustning som passar dig.

Sundström Safety

Keep breathing

Att ha fokus på människors hälsa är vår högsta prioritet. Vårt mål är att varje dag tillverka och levererar andningsskydd i världsklass. Detta för att skydda människor från förorenad luft & därmed bidra till ökad livskvalitet. Familjeföretaget Sundström safety grundades 1926. Vi finns i småländska Lagan, strax utanför Ljungy. Här finns huvudkontor, produktutveckling och vår moderna produktionsanläggning.

Fläktassisterat SR 500 + SR 570

Skärm SR 570 är en modern innovation, designad och utvecklad utifrån marknadens krav och behov. SR 570 är en robust skärm med uppfällbart visir som ger användaren ett komfortabelt och säkert andnings- och ögonskydd. Skärmen är försedd med infästning för hörselkåpor. Ett brett sortiment av tillbehör ger användaren möjlighet att anpassa skärmen efter sin arbetsmiljö. SR 570 skärm kan användas med någon av våra filterfläktar SR 500 eller SR 700. Den kan också användas tillsammans med tryckluftstillsats SR 507

Halv-/helmask

SR 100 Halvmask med utmärkt passform, hög skyddseffekt och mycket god andningskomfort för de tuffaste användningsområden.

SR 200 Helmask med utmärkt passform, hög skyddseffekt, ögonskydd och mycket god andningskomfort för de tuffaste användningsområden.