Skip to main content

Arbetsplatsutrustning

Känns det som att du lägger halva tiden på att leta efter verktyg?

Vänd dig till oss för att skapa en säker och effektiv arbetsplats.

Vi är återförsäljare till några av branschens främsta tillverkare inom detta. Allt ifrån höj- och sänkbara bord, arbetsplatsmattor, svetsrökutsug till kompletta förvaringslösningar, kärror, vagnar och stolar. Tillsammans skapar vi attraktivare, effektivare och säkrare industriarbetsplatser.

Gigant

Making Better Workplaces

Gigant erbjuder produkter och lösningar inom arbetsplatsutrustning, lyft- och lastsäkring samt miljösäkring. Med erfarenhet, kompetens och ett heltäckande sortiment skapar Gigant attraktiva, effektiva och säkra arbetsplatser. Gigant har funnits på marknaden i över 30 år och verkar i huvudsak inom produktionsindustri, verkstadsindustri samt lager och logistik.

Arbetsbord

Höj och sänkbara

Receptet för en väl fungerande, produktiv och frisk industriarbetsplats börjar ofta med något så enkelt som ett höj- och sänkbart bord. Gigant erbjuder ett väl genomtänkt sortiment av arbetsbord, såväl fasta som höj- och sänkbara. Standardlösningarna är många och utgår från storlek, material på bordsskivorna eller belastningskapacitet. Finns önskemål utanför ordinarie sortiment kan vi även utveckla specialanpassningar.

Verktygshurtsar

Ordning och reda

En effektiv arbetsmiljö möjliggörs genom god planering. Med rätt hurts och verktygstavla skapar du ordning och reda, en sluten förvaring och skyddar produkterna från miljön utanför. I sortimentet finns olika höjder, bredder och djup på såväl skåphus som förvaringslådor.

Verktygspaneler

Överskådlig förvaring

Paneler är perfekt för att ta vara på väggar och där det kanske inte finns plats för en verktygshurts.

Panelerna kan placeras över arbetsbordet, på en vägg eller en vagn. Finns i storlekar från 480x666mm till 900x1959mm. Lackerade i kraftig stålplåt med fyrkantshål.

Fumex

Pure Advantage

Fumex är specialister på utsug, fläktar och filter för alla typer av tillämpningar och miljöer. En produktutveckling som bygger på modern teknik och design skapar framtidens produkter för en bättre arbetsmiljö. Distribution genom egna dotterbolag i USA, Kina och Tyskland samt distributörer över hela världen skapar förutsättningar för en fortsatt stabil tillväxt. Värdet för kunderna skapas genom produkter av hög kvalité, målmedveten produktutveckling, hög servicegrad och korta leveranstider.

PRX

Effektivt punktutsug för tuffa arbetsmiljöer

PRX är extremt lättmanövrerad och samtidigt mycket positionsstabil, även i armens ytterläge. Sugdonet kan vinklas 90° i alla riktningar, och infästningen i vägg har 360° svivelfunktion. Sugkanalens släta insida gör utsuget mycket lätt att rengöra.

PRX fördelar:

  • Lättmanövrerad och mycket positionsstabil
  • Sugdon konstruerat i stålplåt med snabbkopplingssystem för tillbehör
  • Infästning i gjuten aluminium med 360° svivelfunktion
  • Handvred för justering av friktionsleder
  • Utvändiga bärleder = lågt tryckfall
  • Lätt att rengöra

PR

Radialfläkt med hög totalverkningsgrad

FUMEX FBE – en energieffektiv fläkt designad för industriell miljö som kan monteras både inomhus och utomhus. För evakuering av icke explosiva gaser, rök och lättare partiklar med luftflöden upp till 15 000 m³/h (4160 l/s). Fläkthjulet har bakåtböjda skovlar och tillverkas i svetsad elförzinkad stålplåt.

Fläkten uppfyller ErP-direktivet och är optimerad för användning tillsammans med Fumex program av punktutsug och styrautomatik. Ett flertal tillbehör för FBE-serien finns att tillgå för att underlätta och effektivisera installation och användning.

Fläkten levereras som standard i utförande LG 90. Kan vid installation anpassas till kundens behov i LG-utförande.

TW/TWG

Industribord med utsug för slipning & svetsning

FUMEX TW & TWG är industriella svets- och slipbord för hantering av rök, damm, och partiklar vid svets- och sliparbeten. De avlägsnar skadliga ämnen direkt från andningszonen. Borden ansluts till en separat fläkt eller befintligt fläktsystem. Arbetsytan är 1370×700 mm och arbetshöjden kan justeras.

Öppningsbara sidopaneler möjliggör enkel anpassning utifrån arbetsplatsens behov.

På bakpanelen sitter två spjäll som gör det enkelt att styra och optimera luftflödet. Dubbla Ø200 mm röranslutningar på bordens ovansida tillser att luftflödet är högt, även vid lågt tryckfall. På ena kortsidan sitter ett fäste för svetspistol.

Som tillbehör finns gnistreducerare.

Nederman

The Clean Air Company

Vi erbjuder produkter och lösningar för industriell luftfiltrering som bidrar till en ren och säker arbetsmiljö, minskar miljöpåverkan och effektiviserar produktionen.  Vår yttersta målsättning är att skydda människor, maskiner och miljö från skadliga effekter av industriella processer. På så sätt bidrar Nederman till att skapa säkra arbetsplatser, effektiv produktion och betydande miljövinster.  

Industridraperier

Kunden i fokus

Industridraperier är grundat 1998, har huvudkontor och produktion i Örebro. 

Med produkter som aktiva arbetsplatsväggar, PVC-ridåer, A10/A50 bullerväggar, draperier för avskärmning, poolliners och poolskydd erbjuder vi våra kunder ett enkelt, hållbart och lönsamt samarbete. Genom våra medarbetare vill vi leda branschen utifrån enkelhet, innovation, hög kvalitet och snabba leveranser. Vi på Industridraperier strävar efter att vara en trygg och långsiktig partner med trevligt bemötande, kvalitet som känns och kunden i fokus.

Björndraperiet

För effektiv avskärmning

Björndraperiet ger enkel och effektiv avskärmning av högsta klass som skyddar mot svetsblänk, höga temperaturer, kemikalier med mera. Björndraperiet finns som draperiskärm, vanligt draperi eller motordrivet rulldraperi. Välj mellan en mängd olika material och färger. Vi skräddarsyr ditt draperi efter behov och önskemål. Självklart hjälper vi även till med montage.